Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.11.2009 02:24 - Казан ракия - правителство отрезвява
Автор: gvalkan Категория: Забавление   
Прочетен: 627 Коментари: 0 Гласове:
2



И така днешната тема се оказа акциза на (х)алкохола...
Акцизите на алкохолните напитики...
Акцизите които ще накарат доста хора спрат да си правят домашна ракия с казана.
Една новина която не звучи толкова плашеща за един финансов министър, но само на пръв поглед. Защото той още не се е  замислил за последствията върху българската икономика, култура и бит.
Защото от това на пръв поглед не толкова генерално решение и не чак толкова генерално като последици поведение следват много, ама наистина много верижни реакции които могат да разклатят доверието у Вожда и да доведът до намаляване на неговата показност и съответно до неговата популярност и както всички знаем в България премиер без популярност не вирее...
И така да предположим акциза се вдига, следва срив в производството на домашна ракия. От него следва и намаляване на ползванито на домашни казани за домашна ракия, и съответно тяхното закупуване. Да, на този етап си отиват само производителите на домашни казани - не е кой знае какво като бръмка в държавния бюджет. Но за съжаление не е само това. Както всички знаем в рекламата се крепи медията. А напоследък доста разпространена е рекламата на почистващ препарат, който дори може да почисти домашния казан за ракия. Да ама не! Като не се ползва вече домашния казан какво ще се чисти тогава?!? От тук следва и не-копуването на този препарат, както знаем ако нещо не се купува, то и не може да си изплати рекламата, щом не си изплаща рекламата, то тя се спира от излъчване. И така рекламните приходи падат, от което следва, че и самата телевизия която губи от тези приходи в условията на криза започва да изпитва проблеми и да се замисля за прекратяване, все пак няма от къде да дойтдат пари освен от реклама. В България само една телевизия се издържа от бюджета и данъците на народа и това и само БНТ1 , останалите кой как се уреди с реклами. А щом рекламите секнат от липсата на приходи за техните продукти то секва и медията.
И това ако не звучи лошо за сега, замислете се за това, че медиите правят личностите популярни за народа, така че няма медии - няма и личности. А щом няма личности на деня, то как ще стане така че да има Силен на деня - няма как! Ето така няма медия няма показност, няма и рейтинг. Няма ли рейтинг няма и държавнически пост!
А то ако народа не разбира вечерта какво е свършил Стършел, как ще му се кланя за делата и докуминтите - няма как!
И ето от един казан ракия как може да се изгуби цяло медийно правителство - лесно - с висок акциз :))

За това нека просто живеем и се радваме на времето навън като от време на време оставим телевизора изключен и да се насладим на хората който са около нас, а не на хората от синия екран. Да спрем да се кланяме на обарзи който приемаме по кабел, а де се радваме на образи които ни ценят и без да сме си платили сметката за цифровата телевизия...



Тагове:   ракия,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gvalkan
Категория: Други
Прочетен: 24224
Постинги: 10
Коментари: 2
Гласове: 18
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930