Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.10.2009 01:30 - Едно малко преди лягане
Автор: gvalkan Категория: Забавление   
Прочетен: 1388 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 15.10.2009 01:55


Открехнах се!!!
Даже се отворих!!!
Абе направо (може и накриво) съм супер-дупер-мега-интер разтворен...
... на тема блог.
Или с други думи вече и аз си имам. Вярно на стари години. Ама пък по-добре късно отколкото рано сутрин.
За това сега искам да споделя едно малко преди лягане. В повечето случай не е малко и е Jim Beam, ама кой ти гледа важното е да с кеф. Да е с настроение, няма значение лошо или хубаво, това което е предизвикало употребата на малкото. Защото пиенето без удоволствие е все едно да  гледаш мач на националния отбор по футбол срещу Кипър три пъти поред на запис. С други думи си е ритуално натравяне с алкохол без да има същото по сила но обратно по посока на удоволетворине от дегустирането на съответното питие.
За това Ви моля винаги консумирайте с удоволствие.
Та да поясня целта на това мое словоизлияние. След като водих преди броени минути лек диалог с един виртуален и непознат събеседник из дебрите на dnes.bg за това, че тези които пушим и най-вече дегустираме напитки отбелязани с градус, който не съответсва на Целзии не сме за изхвърляне. Някак си и от нас стават хора. И ние сме дали или ще дадем нещо на света колкото и малко да е то. Вярвам, че не сме "лошите в страшния филм".
Та поради тази причина реших да си направя и аз блог. До това мое действие спомогна и ограничението за големината на постване за един коментар наложен от екипа dnes.bg, и не можах да си изложа до край мислите за предполагаемата огромна вреда която нанасят "скапаните потребители на алкохолни и цигарени изделия" върху обществото.
И така това което исках да кажа и напиша беше просто, че всичко на този свят трябва да се прави с мярка и удоволствие, защото като се премине границата - удоволствието преминава в болка и страдание. Естествено, че толерантноста и разбирането са водещи в отношенията между хората. Но човек не е само това което пие и пуши, не е само това което яде и работи, човек е всичко това плюс още милион малки и дребни неща! Неща които ни правят толкова уникални сами по себе си. Посоката в която искам да се изкажа най-вече, е че достиженията на хората които употребяват алкохол не са по незначителни от крайните алкохоло-не-помирисващи трезвеници. Не са го направили въпреки алкохола. Те са го направили защото са такива хора - можещи!!!

П.П.: Всеки път където съм споменал "употреба на алкохол" имам предвид, наистина пиене с удоволствие, мярка и повод, а не самоцелно наливане като Пияницата от "Малкия принц", който пие за да забрави, че го е срам от това, че пие...

Лека и приятна вечер (ден, утро или която е частта на деня в който четете тези редове).... :)))))

И наздраве :)



Тагове:   малко,   алкохол,   едно,


Гласувай:
2



1. manuelche - Консумирай с удоволствие И мярка.
15.10.2009 14:13
Едно малко преди лягане и един блогър повече. А заглавието се отнася за всяко благо на земята, без Благо Георгиев (той не става за никаква консумация).
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gvalkan
Категория: Други
Прочетен: 24189
Постинги: 10
Коментари: 2
Гласове: 18
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031